❌ Com sabeu, fa unes setmanes el Consell de Mallorca va rebutjar fer una estació d’ITV a Porreres.

La proposta d'El Pi no va rebre el suport de cap altre partit. De fet el PP, soci de govern a Porreres, hi va votar en contra evidenciant la manca de consens en els usos futurs del nou polígon. Què en pensa MÉS per Porreres?

1️⃣ No és una necessitat ni una reclamació del municipi. No s’ha plantejat al Ple de l’Ajuntament i ni tan sols hi estan a favor els dos partits que governen a Porreres.

2️⃣ Els solars de propietat municipal del nou polígon s'haurien de destinar a altres usos, consensuats amb totes les forces polítiques amb representació a l'Ajuntament. Manquen magatzems municipals, naus cobertes a disposició de les entitats i els interessats...

3️⃣ El Pi diu que els solars estan llestos, que ja s'hi podria començar a construir l'estació, quan realment el polígon encara no està recepcionat perquè s'han d'acabar d'arreglar aspectes tan importants com l'arribada de l'electricitat.

4️⃣ Construir més estacions d’ITV significa seguir la lògica del creixement constant del parc automobilístic a Mallorca. I precisament la lògica ha de ser a la inversa: més transport públic i menys cotxes privats.

5️⃣ Una estació d'ITV és un punt de generació de contaminació (combustió de carburants, acústica...) que no beneficia per res al poble. Porreres no necessita més cotxes, i encara menys a la principal entrada del poble, al costat d'instal·lacions sensibles, com l’IES Porreres o el cementeri.

6️⃣ Potenciar la circulació de més cotxes al poble, encara que sigui fora del nucli urbà estricte, ens allunya cada vegada més de fer un Porreres més transitable, més tranquil i més saludable.

7️⃣ Una estació d’ITV «de Migjorn», en un poble del Pla pel qual no hi passen les principals carreteres, no té gaire sentit.

8️⃣ Tampoc no té sentit l'argument d'El Pi que Porreres és un poble agrícola i que la ITV, al polígon, ajudaria als pagesos de la zona. Els tècnics de la ITV venen a passar la inspecció dels tractors i vehicles agrícoles al mateix poble.

En definitiva, pensam que hi ha propostes molt millors i que realment beneficïin Porreres!