Ahir, dijous 28 de juliol, el Ple ho va aprovar per unanimitat, i dia 16 d'agost a les 18:30 h. es celebrarà a l'auditori un acte de reconeixement a la catedràtica d'Història Medieval per la UIB, on es descobrirà el seu retrat i el poble la podrà felicitar per ser la primera dona en ser nomenada Filla Il·lustre al nostre poble, i a més poder-ho gaudir en vida.

Aquestes són les paraules que el nostre regidor Tià Lliteres va dir ahir en nom de MÉS per Porreres:

"Poques coses podem dir més que enllà del que ha exposat la instructora Maria Antònia Nicolau Rosselló. En primer lloc, dir que és un orgull viure aquest moment com a regidors, poder votar a favor de nomenar la primera dona filla il·lustre del nostre municipi és històric.

Na Maria Barceló Crespí ha fet al llarg de la seva vida una contribució incalculable a la vida cultural de Porreres, de Mallorca i mar enllà. No només per la seva tasca acadèmica, sobradament demostrats, sinó per la seva voluntat inalterable al llarg dels anys per enriquir, contribuir i dignificar la cultura i la investigació científica, especialment en la vessant de la història del nostre país, del nostre poble.

I per acabar, ja que sobren les paraules després d'escoltar els mèrits exposats per la instructora, no volem deixar d'esmentar l'esperit reivindicatiu i de defensa ferma del nostre país, cultura, llengua i identitat que la Dra. Barceló ha pregonat sempre, com a eixos vertebradors de la nostra societat. Sempre, en tot moment i davant tothom. Una persona que sempre ha sabut quin és el costat bo de la història. Enhorabona i gràcies per tant, Maria."

Fotografia de Simó Tortella Sbert