L'Ajuntament de Porreres haurà de resoldre 75 deficiències que els tècnics del Consell hi han trobat. Les esmenes més importants coincideixen amb les que vàrem fer des de MÉS per Porreres el 2020, relacionades especialment amb les ubicacions dels espais verds, la residència i els aparcaments. Només així serà possible que les normes s’acabin aprovant després d’una quinzena d’anys. La majoria d'esmenes, però, són qüestions tècniques dels documents.

El 2020 el nostre grup va demanar, a través de diverses esmenes presentades durant l'exposició pública:

  • Que la "Plaça de Toros" es compti com a aparcament i no com a zona verda (que era com ho volia l’equip de govern), ja que posar-ho com a zona verda és faltar a la realitat i fer-se trampes al solitari, ja que les zones verdes compleixen amb l'objectiu de servir d'espai lúdic per a la ciutadania.
  • Que la zona que va de la ronda nova (ronda Ses Forques) cap a dins el poble no fos edificable, sinó que s'hi fes un aparcament a continuació de la Plaça de Toros (com vàrem tornar a demanar en una moció al ple de gener de 2024), i que la resta fos zona verda. I és que si aquesta zona passa a ser edificable tal com es preveia per part de l'equip de govern, podria suposar més de 1.000 habitants més i no estam preparats per això!
  • Que no es contemplàs una futura residència allà on hi ha actualment el punt verd (carretera de Felanitx), sinó que es cercàs un solar dins el poble per fer-la. Volem que les persones grans que hi puguin haver de residir, estiguin a prop del nucli urbà, dels equipaments del poble, de qualque plaça, etc.

L’equip de govern, en el seu moment (2020), va rebutjar totes aquestes (i altres) esmenes presentades per MÉS. Curiosament, ara, el Consell de Mallorca diu el mateix que nosaltres ja vàrem dir el 2020.

En aquesta notícia d’IB3(mirau l'enllaç de just a sota!) el nostre portaveu Tià Lliteres va poder donar la nostra opinió. Esperem que es pugui solventar tot quan abans millor per tenir les normes aprovades d’una vegada per totes!

IB3N | El Consell de Mallorca suspèn l’aprovació definitiva de les Normes Subsidiàries de Porreres
La ponència tècnica d’Urbanisme demana a l’Ajuntament que corregeixi fins a 75 deficiències