Presentar-se a les eleccions, en aquests moments, quan es té constància de gent que ha utilitzat el trampolí electoral per obtenir beneficis propis, realitzant males praxis, passant per damunt qualsevol valor ètic i moral, sense que els importi les víctimes i les seqüeles que generen, a vegades, irreversibles, esdevé admirable pel gest d'assumir aquest compromís per intentar restablir la credibilitat de la ciutadania. Possiblement aquest sigui un dels meus grans reptes i per això me sedueix, no pel fet de fer una proesa personal sinó per la necessitat que existeix d'anar a una llista amb moltes possibilitats de gestionar i dirigir el Govern de les Illes Balears amb l'objectiu de proporcionar el benestar social front a altres maneres de fer que sols ha beneficiat a un reduït sector, hipotecant el present i el futur dels illencs a fi d'obtenir uns guanys immediats eixugant les existències dels tresors de la nostra terra.

Per això vull donar suport a les llistes de MÉS, en general, i en particular al Parlament de les Illes Balears encapçalada per Lluís Apesteguia i assumir la seva proposta: «Som la candidatura de les polítiques valentes, de l’esquerra transformadora, que no es planta davant ningú i que només té un únic compromís, que és amb la ciutadania d’aquesta terra. Assumim el repte de liderar el Govern i el Consell a partir de maig de 2023».

Amb molta il·lusió he acceptat la convidada d'en Lluís Apesteguia i dels companys de viatge, que amb bon criteri s'ha enrevoltat d'un equip compromès, que l'avala la seva experiència demostrada amb escreix, treballant per la prosperitat i la tranquil·litat de la col·lectivitat, gent coneguda per la seva implicació altruista a nivell social, cultural, ecològica i humanitària.

Les actuacions polítiques de l'esquerra nacionalista, quan se li ha donat l'oportunitat de gestionar, sempre han anat de la mà del progrés, com per exemple en el tema educatiu,que és el camp que més conec amb:

  • L'increment, sense precedents, en la construcció, adaptació i ampliació de centres educatius d'educació infantil, primària i secundària.
  • L'augment en la dotació de materials i mobiliari.
  • La creació de noves places de personal docent i no docent.
  • L'ampliació de programes específics de suport a l'alumnat i al professorat.
  • L'increment de formació específica del personal educatiu.
  • Les ajudes als infants i a les famílies per disminuir les desigualtats socials, econòmiques i intel·lectuals.

Aquests exemples es poden generalitzar a altres sectors, encara que no hi hagi treballat en som beneficiària i són molts els canvis positius que he pogut observar tant en la dotació de personal com en l'ampliació de places d'usuaris, modernització, noves infraestructures, respecte pel medi ambient, per la cultura, pel benestar i la seguretat de la societat, el foment del nostre sector industrial i agroalimentari, etc. Per continuar en aquest bon camí és important donar suport a les persones que desitgen fer feina per un futur millor. Ja hem tingut, per desgràcia,massa exemples de desastres irreversibles de gent que no els interessa treballar pel bé col·lectiu.

En el nostre poble també es pot observar les bones inversions que s'han realitzat o es realitzen quan MÉS ha gestionat àrees del Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca, destacarem la projecció i reformes de l'Institut d'Educació Secundària, l'ampliació del Col·legi Públic, CEIP Climent Serra i Servera, el Centre de Salut, l'adaptació de la Residència d'Ancians, de les monges de la Caritat, en un centre de dia, la construcció del Polígon Industrial, l’ampliació de la depuradora, la construcció d’una bassa de regants, entre d'altres. Totes elles han suposat un esforç institucional que ens han aportat un formidable progrés a la nostra vila.

Volem governants que sàpiguen negociar i pactar com a fet enriquidor, que vulguin convertir el Parlament de les Illes Balears en un lloc de treball per avançar cap a la modernitat, el respecte, la transparència i les oportunitats, eradicant les accions que ofereixen un trist espectacle, cercant la confrontació i el desprestigi aliè i oblidant la funció que ha de desenvolupar el polític. Necessitam polítics mereixedors de la nostra confiança, per aquests motius la gent de MÉS té tot el meu suport.

Per concloure manllevaré unes paraules del candidat de MÉS al Consell, Jaume Alzamora, que defineixen l'esperit del meu compromís: «Som una llista de dones i homes compromesos amb el progrés i la transformació de Mallorca, i volem continuar guanyant drets i oportunitats per a totes i tots, consolidar el treball fet aquests anys i liderar unes polítiques de futur».