Des de l'assemblea de MÉS per Porreres ens satisfà molt veure realitzada aquesta reivindicació de la comunitat educativa porrerenca. Ara cal estar atents al compliment, per part del Govern, del pla d'execució de les obres. Però amb el projecte licitat es pot dir que el camí ja està traçat i assegurat. Després ha de venir el torn de L'IES Porreres. S'ha de treballar conjuntament entre partits, institucions, món associatiu porrerenc i comunitat educativa perquè la seva ampliació sigui una realitat!

Avui el Govern de les Illes Balears, el pacte d'esquerres, ha aprovat treure a concurs les obres de l'ampliació de l'escola nova! Ara les empreses tendran un temps per presentar les seves ofertes i en haver-hi un guanyador, podran començar les esperades obres.

A l'Escola Nova, es preveu una inversió de 2,7 milions d’euros. S’ampliarà el centre 980 m2 i podrà acollir fins a 450 alumnesLa inclusió d’aquesta actuació en el Pla d’Infraestructures Educatives està motivada per la necessitat d’ampliar el centre a dues línies completes, eliminar les aules modulars i recuperar els espais comuns, per tal de donar resposta a les necessitats de la comunitat educativa.A aquests efectes i a instàncies de l’IBISEC, es va redactar el corresponent projecte bàsic i d’execució, que ha estat supervisat i lliurat a l’Ajuntament de Porreres.D’acord amb aquest projecte, l’import del contracte d’obres per licitar s’ha pressupostat en 2.747.380 euros i té un termini d’execució, una vegada iniciades les obres, de dotze mesos. L’actuació de reforma prevista al CEIP Escola Nova a Porreres preveu una ampliació del centre de 983 m2.  Això suposa que l’escola incrementarà la seva capacitat, que en l’actualitat és de 6 unitats d’infantil i 8 de primària, i es convertirà en un centre de dues línies: mantindrà les 6 unitats d’infantil i ampliarà fins a 12 les de primària, a fi d’acollir un total de 450 alumnes.