Aquestes darreres setmanes, ha sortit a la premsa i a les xarxes socials que la batlessa Xisca Mora (PI) ha sol·licitat a la Conselleria d’Afers Socials (dirigida per Fina Santiago, de MÉS) la construcció d’una residència a Porreres. Els arguments són que la població de Porreres de cada dia té més persones grans, que a la contrada del Pla hi ha poques residències, cap de pública, i que Porreres en necessita una urgentment. Fina Santiago va rebre la batlessa a la Conselleria i li va dir que si l’Ajuntament oferia un solar per començar les obres, se n’estudiaria la proposta, com ha fet amb tants altres ajuntaments, i se’n podria redactar el projecte.

Fins aquí, tot bé. Però, com molts de vosaltres haureu intuït, la proposta té tant de necessària com d’electoralista. Per què la demanen ara, a dos mesos de les eleccions i amb els pressupostos del Govern tancats, i no la varen demanar el 2019 (o abans)? O és que el 2019 no hi havia suficients persones grans per demanar una residència pública? Nosaltres ho teníem i ho tenim clar: al programa de fa quatre anys ja ho dúiem: reivindicarem la necessitat d’una residència pública a Porreres.

I una cosa més: si un aspecte tenim clar és que no volem que una possible residència pública de Porreres estigui fora del nucli urbà, a la carretera. La intenció de l’equip de govern és dur-la allà on hi ha actualment el punt verd. Entenem que és còmode poder demanar que es faci allà perquè ja tenim els terrenys. Però la visió de MÉS és diferent: preferim no fer les coses a correcuita, sinó cercar un solar o un edifici dins el poble i adquirir-lo per oferir-lo després a la Conselleria. El motiu? Volem que les persones grans que hagin d’utilitzar la residència, puguin estar a prop dels carrers, parcs i places del poble, i no aïllats devora una carretera.