Fa poc temps que ha acabat la tramitació urbanística que possibilita l'ampliació de l'IES Porreres. Malgrat la urgència que des de fa anys reclama la comunitat educativa de Porreres i tot l'Ajuntament en bloc, el govern autonòmic de Marga Prohens ha posat aquest projecte dins la categoria de "llarg termini" dins el seu pla d'infraestructures, a diferència d’altres actuacions que són «urgents» o a «curt/mitjà termini». Això ens preocupa molt perquè situa aquesta ampliació com a «no prioritària» i impossible per aquesta legislatura i fins i tot la següent. L'IES ha quedat petit i necessitam una ampliació urgent! Exigim a la Conselleria que rectifiqui i torni a posar Porreres com a equipament urgent per a aquesta legislatura. S’ha d’acabar amb els barracons!

L'IES Porreres necessita urgentment una ampliació des de fa anys. Això és una realitat que a Porreres tothom coneix i accepta. L'Ajuntament, amb el suport sempre de MÉS, ha tramitat des de fa anys la modificació urbanística per fer realitat l'ampliació, i ara s'està pendent de l'expropiació dels terrenys, tal i com se’ns va respondre a la pregunta que vàrem fer al ple de juliol. És la darrera passa de tota una tramitació que duu anys en marxa: de fet, dins el 2022 cap el 2023, la Conselleria d'Educació i Universitats ja havia previst aquell any donar ordre d'inici de redacció de nous projectes entre els quals constava l'ampliació de l'IES Porreres.1

Amb l'inici de la nova legislatura, MÉS per Mallorca va presentar una esmena als pressupostos 2024 per demanar incloure-hi una partida per l'ampliació de l'IES Porreres, i el PP (i per tant, el govern) hi va votar en contra. Això ja ens va encendre les alarmes i vàrem pensar que s’havia romput el consens de la idea d'urgència de l'ampliació de l'IES, que fins llavors tots els partits de Porreres teníem clar.

La setmana passada, però, la conselleria d'Educació del govern autonòmic va presentar el seu pla d'infraestructures educatives pels propers anys, que divideix les actuacions segons la seva urgència: a curt (se suposa que el 2025), mitjà (se suposa que entre 2026-2027) o llarg termini (a partir de 2028?). La nostra sorpresa va ser trobar l'ampliació de l'IES Porreres com a actuació "a llarg termini", cosa que situa la seva ampliació per no se sap quan.

Captura del document de resum que apareix a la web de la Conselleria: https://tn.caib.es/Ude5pxBtBJzb

La tramitació urbanística que ha fet l'Ajuntament, no exempta de dificultats, de poc haurà servit si ara ja no és una prioritat. La Conselleria necessita els terrenys necessaris per fer l’ampliació, i l’Ajuntament encara es troba en aquesta darrera passa. Per tant, exigim a la Conselleria d'Educació que rectifiqui i situï l'ampliació de l'IES Porreres com a actuació urgent o a curt termini: volem el batxillerat, volem els cicles formatius, volem més espai per a alumnes i professorat i volem acabar amb els barracons.

Hem de fer feina units per reclamar urgentment l'ampliació de l'IES Porreres. Els nostres infants es mereixen no estar en barracons, poder estudiar batxillerat al nostre poble i disposar d'alguna Família Professional, així com s'havia previst el 2023.

  1. https://intranet.caib.es/sites/M170905100932629/ca/detall_de_la_planificacia_de_les_principals_actuacions/